BUSINESS HUB

Business HUB

A.R.C. ANTREPRENORIAT. RESPONSABILITATE. CREATIVITATE. POCU:/829/6/13/140424

BINE AI VENIT IN BUSINESS HUB

NOI CONSTRUIM VIZIUNI INALTE

Scopul nostru este consolidarea, dezvoltarea mediului de afaceri și încurajarea antreprenoriatului.

Ne dorim să facilităm accesul la informații relevante privind deschiderea unei afaceri, urmărind totodată crearea de parteneriate, rețele, platforme care să conducă la un schimb de practici eficient.

Ne propunem să contribuim activ la implementarea unei politici unitare pentru diseminarea și transferarea celor mai bune practici în domeniu.

hub@asociatiagetica.ro

about-img-1.jpg

PROIECTUL A.R.C.- ANTREPRENORIAT.RESPONSABILITATE. CREATIVITATE ID:140424

Proiect adresat studentilor aflati cel putin in anul 2 de studii, masteranzilor si doctoranzilor si se axeaza pe facilitarea tranzitiei de la educatie la piata fortelor de munca, cresterea numarului absolventilor de invatamant tertiar universitar si non universitar care isi gasesc un loc de munca. In cadrul proiectului s-au infiintat 13 afaceri si s-au creat un numar de minim 65 de locuri de munca.

BAROMETRU DE AFACERI

În cadrul proiectului s-au înființat 13 afaceri în diverse domenii de activitate.

FEST4PETS

Clinica HIKeVet-Cabinet veterinar
- Stim cat de mult conteaza pentru tine!

Carina Guest House

-Relaxarea incepe cu noi.

Ancora playground

Spatiu de joaca pentru copii

AIPSR

soft la comanda

SINBIO LAB

Laborator de analize
-Analize pentru toata lumea

Elexus Advertising

Agentie de publicitate

În cadrul Proiectului s-au creat 65 locuri de muncă

Locuri de muncă
Firme înființate
AJUTOR DE MINIMIS ALOCAT (EURO)
Venituri generate în primele 12 luni de funcționare (EURO)

FEEDBACK

Cultura antreprenorială subvenționată este un vector fantastic de promovare a inițiativei antreprenoriale cu șanse de diseminare a ideilor de afaceri

Vă mulțumim pentru încredere și susținere!

Echipa din cadrul proiectului ARC a dat dovadă de profesionalism în tot ceea ce privește organizarea și desfășurarea proiectului, totodată implicându-se 100% în tot ceea ce a însemnat acest proiect.

IMPACTUL PROIECTULUI

     Pentru ca programele finanţate sau co-finanţate din bani publici să îşi îndeplinească scopul şi obiectivele cu maximă eficienţă este necesară evaluarea lor şi măsurarea impactului pe care îl au asupra indivizilor, grupurilor şi comunităţilor.

     Comisia Europeană propune cinci criterii relevante în evaluare: relevanţă, eficienţă, eficacitate, sustenabilitate şi impact. Pornind de la acestea, putem defini evaluarea ca fiind procesul prin care, cu ajutorul unor metode şi instrumente specifice, putem măsura gradul în care proiectele au obiective şi rezultate relevante, resursele sunt consumate economic, pentru a atinge obiectivele propuse, dacă proiectul are şanse de a continua şi după încheierea finanţării, măsura în care activităţile îşi ating grupul ţintă şi dacă impactul lor este resimţit pe termen lung.

     Evaluarea impactului și calității serviciilor urmărește obținerea unei imagini clare cu privire la impactul proiectului și schimbările intervenite în urma implementării proiectului. Evaluarea devine scopul final al activității, datorită necesității ca tot procesul să aibă o finalitate în ceea ce privește atingerea rezultatelor programate inițial. Informațiile obținute în urma evaluării impactului proiectului au scopul de a analiza modul în care proiectul și-a atins ținta și a avut eficiența scontată, asigurând totodată o îmbunătățire a activităților similare din viitor.

 

            În contextul procedurii de evaluare a impactului și calității serviciilor  în cadrul proiectului ARC ID 140424, câștigătorii planurilor de afaceri au fost chestionați cu privire la gradul de dificultate a procedurii de accesare a finanțării nerambursabile de 100.000 Euro

0
Foarte ușoară
0
Ușoară
0
Grea
0
Foarte grea

 În ce măsură a contribuit finanțarea nerambursabilă la îndeplinirea obiectivelor propuse?

0
În mică măsură
0
În mare măsură
0
În foarte mare măsură

Aveți în vedere în viitor accesarea de fonduri în vederea dezvoltării afacerii?

 

0
Da
0
Poate

Ați fi demarat proiectul propus fără finanțarea de 100.000 Euro?

0
Nu
0
Da

Catre este cel mai mare beneficiu generat de proiectul ARC?

Crearea a 65 locuri de muncă
37.5%
Înființarea a 13 societăți
6.25%
Încurajarea antreprenoriatului prin furnizarea de servicii și oferirea subvenției în cuantum de 100.000 Euro
56.25%
Proiectul ARC- ANTREPRENORIAT. RESPONSABILITATE. CREATIVITATE ID POCU 829/6/13/140424 a avut un impact pozitiv în dezvoltarea mediului de afaceri, dar și a comunităților locale.
Importanța și impactului acordării finanțării nermabursabile rezultă și din facilitarea implementării planurilor de afaceri, respectiv acestea au fost funcționale cel târziu din luna 6 de implementare.
 
În cadrul procedurii de evaluare a impactului au fost chestionați și membrii grupului țintă care nu au beneficiat de ajutor de minimis. 
 

V-a fost util cursul de formare antreprenorială desfășurat în cadrul proiectului ARC-ANTREPRENORIAT. RESPONSABILITATE. CREATIVITATE ID 140424?

Da
100%
Nu
0%

Ulterior finalizării cursurilor, ați reușit să puneți bazele unei afaceri?

Da
10.81%
Nu, nu am dispus de resursele financiare necesare
89.18%

Câte locuri de muncă ați creat în cadrul firmei dumneavoastră?

0
Faliment 2.7%
mai mult de 5
0%
Societatea e funcțională, dar nu are angajați
8.1%
Nu am dispus de fonduri pentru a demara afacerea și a efectua angajări
86.48%

Aveți în vedere în viitor accesare de fonduri europene?

Da
97.22%
Nu
Web Designer 2.7%

Care este suma de bani care v-ar permite să puneți bazele unei afaceri în domeniul dorit? (Euro)

0-100.000 Euro
87.5%
Peste 100.000 Euro
12.5%

Domenii de interes în vederea dezvoltării unei potențiale afaceri:

În cadrul proiectului s-a urmărit dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru minim 350 persoane care au dorit sa dezvolte o activitate individuală, precum si subvenționarea a 13 Planuri de Afaceri in vederea cresterii ocupării persoanelor prin sustinerea infiintarii intreprinderilor cu profil SNC si a 65 de noi locuri de munca, printr-un program de masuri integrate de dezvoltare a Competențelor antreprenoriale, mentorat, asistență pentru dezvoltarea unui plan de afaceri, prom si sprijin financiar.

Proiectul a constat, in esenta, in promovarea, motivarea, instrumentarea si sprijinirea initiativei antreprenoriale, prin activitati de informare, plan de dezvoltare antreprenoriala, formare, consiliere si asistenta antreprenoriala, mentorat, care conduc la dezvoltarea grupului tinta, la imbunatatirea capacitatii de a recunoaste si exploata oportunitatile locale de dezvoltare a unor afaceri bazate pe resurse umane si materiale.